پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس تغذیه بیمارستان امام سجاد(ع) در مورد تغذیه در ماه مبارک رمضان توصیه‌های لازم را کردند.

توصیه های رویا یوسفی کارشناس تغذیه بیمارستان امام سجاد(ع) در مورد تغذیه در ماه مبارک رمضان.


ماه رمضان فرصت مناسبی بوده تا از بندگی نفس رها شده و با خویشتن داری در سایه ی این تمرین به جایگاههای بالاتر بندگی خداوند دست یابیم.در ماه رمضان هم مانند بقیه  ماههای سال باید رژیم غذایی از تعادل و تنوع کافی برخوردار باشد و وظیفه اصلی یک برنامه مناسب غذایی جلوگیری یا به حداقل رساندن گرسنگی و تجزیه شدن بافت ماهیچه ای است.بنابراین ذکر چند نکته اساسی ضروری است


1-بهتر است وعده افطار یک وعده سبک بوده و وعده سحری ویژگی های یک وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز جلوگیری کند البته این امر به خود شخص و تمایل او بستگی دارد.


2-استفاده از شیر گرم، فرنی و شیربرنج نیز در هنگام افطار توصیه میشود.


3-استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ کم چرب،آش کم حبوبات،حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر باعث حفظ تعدل آب و مواد معدنی میشود.


4-استفاده از میوه و سبزی در زمان افطار  و همچنین در فاصله بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از آب و فیبر است برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و مانع بروز یبوست میشود.


5-مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمیشود چراکه موجب تحریک ترشح انسولین و ورود قند خون به داخل سلولها شده و در پی آن افت قند خون اتفاق می افتد بنابراین شخص زودتر دچار گرسنگی میشود.


6-به جای نوشیدنی های سرد از نوشیدنی های گرمی از قبیل شیر گرم ،چای کمرنگ و ...برای شروع افطاری استفاده کرد.


7-بعد از نوشیدن مایعات گرم چند عدد خرما یا کشمش میل کرد چرا که موجب کنترل اشتها شده و از پرخوری در زمان افطار جلوگیری میکند.


8-به جای مصرف قندهای ساده مثل زولبیا و بامیه که تنها حاوی انرژی هستند از شیرینی های طبیعی مثل خرما،کشمش و میوه استفاده کرد.


9-مصرف زیار آب در هنگام افطار باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد بنابراین باید ااز مصرف زیاد آب اجتناب کرد.


10-از نوشیدن بیش از حد چای پرهیز کرد زیرا موجب دفع ادرار زیاد و از دست دادن نمک های معدنی میشود که در طول روز به آنها نیازمندیم.


11-برای مقابله با تشنگی از مصرف زیاد نمک بپرهیزیم زیرا باعث دفع میزان زیادی آب از بدن خواهد شد.


(درپایان قبولی طاعات و عبادات همه شما عزیزان را از خداوند خواستارم)


رویا یوسفی